Εθνική υπερηφάνεια

Ο 28χρονος αθλητής του επί κοντό, έκανε χαρούμενους όλους του Έλληνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης έγραψε ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού στίβου, κερδίζοντας το Σάββατο (8/3) τη πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας.

Ο 28χρονος αθλητής του επί κοντό βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου περνώντας τα 5,80 μ. με την πρώτη του προσπάθεια, ενώ ο δεύτερος Μάλτε Μορ (Γερμανία) και ο τρίτος Γιαν Κούντλιτσα (Τσεχία), χρειάστηκαν δύο και τρεις προσπάθειες αντίστοιχα για να περάσουν 5,80

μ. Αυτό ήταν αρκετό για να υψωθεί πιο ψηλά στο στάδιο η ελληνική σημαία, με τους τρεις αθλητές έπειτα να έχουν από τις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,85 μ.

Η τελική κατάταξη στο άλμα επί κοντώ:

1. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5μ80

2. Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5μ80

3. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5μ80

4. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5μ75

5. Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5μ75

6. Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία) 5μ65

7. Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5μ65

8. Λιουκ Κατς (Μεγ.Βρετανία) 5μ65

9. Γιαντσένγκ Γιανγκ (Κίνα) 5μ55

10. Ζερόμ Κλαβιέρ (Γαλλία) 5μ55

11. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5μ55

12. Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι (Πολωνία) 5μ40

Ο αγώνας έγινε το Σάββατο όμως η τελετή απονομής των μεταλλίων στο «Ergo Arena» πραγματοποιήθηκε χθες (9/3), με τον αθλητή του Κώστα Κυτέα να δηλώνει πως αυτό το μετάλλιο είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάνει όλα αυτά τα χρόνια:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, Στην ουσία είναι το επιστέγασμα μια προσπάθειας που κάνω όλα αυτά τα χρόνια με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα, καθώς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Οι προσπάθειες κρίνουν το αποτέλεσμα σε έναν μεγάλο αγώνα. Ήμουν συγκεντρωμένος σε αυτό το στόχο και εκ του αποτελέσματος σωστός».

Αναφορικά με το αν ένοιωσε πως έχει εξασφαλίσει το μετάλλιο, όταν πέρασε το 5,80 μ. είπε:
«Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν αισθάνθηκα πως έχω εξασφαλίσει το μετάλλιο. Κι αυτό γιατί στον αγώνα υπήρχαν αθλητές που είχαν την δυνατότητα να ανέβουν ακόμη υψηλότερα. Μη ξεχνάμε πως ο Μορ πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα 5,90 μέτρα».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν:
«Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον ανοιχτό. Αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν», είπε ο αθλητής μας στη Δημόσια Τηλεόραση, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ενώ αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στον προπονητή του, την οικογένεια του και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του αυτά τα χρόνια.

«Όλη η ευχαρίστηση είναι για τον Κώστα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που συνέβη σήμερα. Ο αγώνας αυτός ήταν μια δικαίωση για όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Αγωνίστηκε όπως έπρεπε και στην ουσία εκτέλεσε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει», είπε περήφανος ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κυτέας.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τη γροθιά του Ινσαουράλδε στον Εντινγκά (photo)

All Star Game: Εντυπωσίασε ο Γκάμπριελ στα καρφώματα

Keywords
Τυχαία Θέματα