Εσπερινός στην κατεχόμενη εκκλησία Αγ. Μαρίνας Σκυλούρας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μετά το 1974, θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στην κατεχόμενη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Σκυλούρας.

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας, η κατεχόμενη εκκλησία θα γεμίσει πιστούς, αφού αναμένεται να παραστούν στον εσπερινό πέραν των 400 πιστών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αντιπρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Νίνος Ιωσηφίδης είπε πως πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Μαρίνας, των Μαρωνιτών και όλων των Κυπρίων είναι η απελευθέρωση και η επιστροφή όλων των προσφύγων

στα σπίτια τους, υπό συνθήκες ασφάλειας και δημοκρατίας.

Ο εσπερινός θα αρχίσει στις 17:30 στη μεγάλη εκκλησία του κατεχόμενου χωριού, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Γιούσεφ Σουέιφ και παρουσία ολόκληρου του ιερατείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωσηφίδης, η θεία λειτουργία θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο εδώ και τέσσερα χρόνια, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς ολόκληρο το χωριό βρίσκεται εντός στρατιωτικής περιοχής του Αττίλα.

Πρόσθεσε πως η μετάβαση των πιστών στο προαύλιο της εκκλησίας θα γίνει με λεωφορείο, με τη συνοδεία «αξιωματικού» του κατοχικού στρατού.

Επίσης, ανέφερε ότι στο εσωτερικό της εκκλησίας θα στηθεί μικρό ιερό, για την πραγματοποίηση της θείας λειτουργίας, ενώ για πρώτη φορά το κατοχικό καθεστώς επέτρεψε τη μεταφορά της εικόνας της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, η οποία βρίσκεται σήμερα σε μουσείο στην κατεχόμενη Μόρφου.

Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Σκυλούρας λειτουργήθηκε για πρώτη φορά μετά το 1974, το 2010 και οι πιστοί για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι την εκκλησία έπρεπε να περάσουν από μια χρονοβόρα διαδικασία καταγραφής των προσωπικών τους στοιχείων, ενώ έλεγχος γινόταν και στις προσωπικές τους τσάντες.

πηγη icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα