Ερντογάν σε Σαμαρά: Θέλουμε ακόμη στενότερες συνεργασίες

15:18 4/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Την αισιοδοξία τους για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασαν από την Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Τούρκος ομόλογός του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούληση για ακόμη στενότερες συνεργασίες.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε

τη σημερινή μέρα «καλή» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις 25 συμφωνίες, λέγοντας πως οι υπουργοί των δύο χωρών αναζητούν νέα πεδία συνεργασίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για ουσιαστική συνεργασία που αγγίζει την καθημερινότητα των δύο χωρών, που βελτιώνει τη ζωή των πολιτών με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προώθηση της ανάπτυξης.

«Είναι ευθύνη και καθήκον των κυβερνήσεων μας να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, παραδεχόμενος ότι Ελλάδα και Τουρκία «μοιράζονται μια ιστορία φορτισμένη».

«Η σχέση μας ασφαλώς δεν είναι ευθύγραμμη, έχουμε περάσει από μεγάλες κρίσεις και εντάσεις, δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία μας», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας όμως πως στο εξής στην ιστορία μπορούν να ανοίξουν κεφάλαια ειρήνης και προόδου.

Για «καθημερινά καλύτερες σχέσεις» έκανε λόγο ο κ. Ερντογάν και χαρακτήρισε ιδιαίτερα επωφελείς τις συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Με τον έλληνα πρωθυπουργό, είχαμε μια εποικοδομητική συνομιλία και το ίδιο συνέβη και με τους υπουργούς μας» υποστήριξε ο ίδιος, ενώ έκανε λόγο για μια ακόμη φορά σε μειονότητες, σημειώνοντας πως αξίζουν μια ζωή σε ειρηνικές συνθήκες διαβίωσης.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Ερντογάν είπε πως οι δύο χώρες είναι εγγυήτριες δυνάμεις και χαρακτήρισε το Κυπριακό «ιστορικό γεγονός» για τις δύο χώρες.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό σε επιχειρηματικό Forum, παρουσία επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.

Στις 16:30 ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα