Εργατική Πρωτομαγιά: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων

10:39 1/5/2015 - Πηγή: NewsBomb
Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς ξεκίνησαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν μέλη εργατικών ενώσεων και σωματείων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Το "παρών" έδωσε και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο μεταξύ, πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, ξεκίνησαν εκατοντάδες διαδηλωτές

που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, η περιφερειάχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της.

Ο κ. Βαρουφάκης «πολιορκήθηκε» από τους συγκεντρωμένους, που ήθελαν να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους για το πρόσφατο περιστατικό στα Εξάρχεια.

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών, από τις 8 το πρωί πραγματοποιούνται σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας - εκτροπές) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στις περιοχές πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, της Πλατείας Κλαυθμώνος και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων).

Δεμένα τα πλοία, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με 24ωρη απεργία, αλλά και με στάσεις εργασίας, μετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8:30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, επίσης, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα το τριήμερο θα έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή άνοδο από το Σάββατο (02/05/2015).

Keywords
Τυχαία Θέματα