Έρχεται σκόνη από την Αφρική - Σε άνοδο ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Ζεστός για την εποχή αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» οι τοπικές βροχές και η σκόνη από την Αφρική.

Αναλυτικά, την Τετάρτη (05/11/2014)προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι τοπικά πιο πυκνές. Βροχές μικρής διαρκείας θα σημειωθούν στα δυτικά και την Πελοπόννησο. Η ορατότητα

τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Την Πέμπτη (06/11/2014)ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά πιο πυκνές και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα δυτικά και νότια. Η ορατότητα στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή (07/11/2014) στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα