Έρχεται η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η αξιολόγηση αφορά κυρίως τα μεγάλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Με την αξιολόγηση των διοικητικών δομών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ όλης της χώρας, που στελεχώνονται από 10.200 υπαλλήλους, ξεκινά

η υλοποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, που ενέκρινε χθες, σε συνεδρίασή του, υπό τον πρωθυπουργό, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αξιολόγηση σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα αφορά κυρίως τα μεγάλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ που βρίσκονται σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και όχι τα περιφερειακά.

Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα καλούνται να αξιολογήσουν τις δομές τους από το Σεπτέμβριο και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Οι δομές των Πανεπιστημίων αλλά και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στελεχώνονται από 165.000 υπαλλήλους από τους 187.000 συνολικά που υπηρετούν συνολικά στο υπουργείο Παιδείας.

«Από τους 2.000 εκπαιδευτικούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα, έχουμε μεριμνήσει σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55% - 60%, το οποίο αφορά επαγγέλματα Υγείας, να απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και οι υπόλοιποι σε διοικητικές υπηρεσίες. Και τέλος, θα χρειαστούμε και ωρομίσθιους, οι οποίοι θα διδάξουν στα Δημόσια ΙΕΚ ή και στα ΕΠΑΛ, προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές, που έχουν επιλέξει ειδικότητες που καταργούνται» είπε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε πρωινή εκπομπή ενώ τόνισε ότι χάρις στον σχεδιασμό του υπουργείου του οποίου προΐσταται, διασφαλίστηκαν 151.000 θέσεις εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα