Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

Πρωτοσέλιδα αναφέρονται σήμερα και οι πέντε τ/κ εφημερίδες στα χθεσινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών εργαζομένων στο «δήμο» Λευκωσίας και «αστυνομίας», ενώ σήμερα στα κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία και στις 11 το πρωί όλοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από το «δημαρχείο». Χθες συνελήφθησαν πάνω από 20 άτομα, συνδικαλιστές της BES.



Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή μιας μικρής

4 χρόνων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τον ορισμό ημερομηνίας για την έκδοση απόφασης για την αγωγή Κασίφ εναντίον Κιουτσιούκ για το ΚΕΕ.


Με τίτλο «Χτύπα χτύπα» η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στο θέμα και γράφει ότι η ομάδα «άμεσης δράσης» για να καταστείλει την εξέγερση χθες των «δημοτικών υπαλλήλων» χρησιμοποίησε κλομπ, ασπίδες και αέρια πιπεριού. Προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στο κτίριο του ΚΕΕ και ξήλωσαν την ταμπέλα του κόμματος, τα οχήματα του «δήμου» Λευκωσίας έκοψαν τους δρόμους, ρίχθηκαν σκουπίδια στους δρόμους και τα πέταξαν στην «βουλή». Η «αστυνομία» έκανε έφοδο στο κτίριο της συντεχνίας BES και 23 άτομα συνελήφθησαν. Σήμερα, γράφει, σε ολόκληρη τη «χώρα» θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Παράγινε το κακό» δημοσιεύει φωτογραφίες από την χθεσινή διαμαρτυρία των εργαζομένων του «δήμου» Λευκωσίας στα γραφεία του ΚΕΕ και γράφει πως ο Κιουτσιούκ τους κάλεσε να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και να πάρουν τον 13ο μισθό. Η «κυβέρνηση», προσθέτει, απαγόρευσε και την απεργία των «ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα από τις 8.00 ως τις 15.30. Αλλού γράφει για το θάνατο μιας 4χρονης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όταν διέλαθε της προσοχής του πατέρας της και μπροστά στα μάτια του έχασε τη ζωή της όταν τη χτύπησε αυτοκίνητο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Μαύρη μέρα» γράφει για διαδήλωση, θυμό και βία, 23 συλληφθέντες και πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία μετά από απόφαση της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας. Σε άλλο θέμα συνεχίζει τη δημοσίευση αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που σήμερα αφορά το ενδεχόμενο «βουλευτικών εκλογών» με πρώτο κόμμα και πάλι το ΚΕΕ και ακολουθούν ΡΤΚ, Δημοκρατικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 44,3%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η απόφαση για την υπόθεση του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ θα βγει στις 3 Ιανουαρίου.

Με τίτλο «Έπρεπε να γίνει έτσι;» η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) δημοσιεύει φωτογραφίες από τις χθεσινές συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και «αστυνομικών» και ενός τραυματία γράφοντας πως οι εργαζόμενοι στον «δήμο» Λευκωσίας που εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι φτάνοντας σε σημείο να μην ελέγχουν το θυμό τους έζησαν λυπηρά γεγονότα. Αλλού γράφει ότι το «υπουργικό» έκανε χθες αποδεκτή την πρόταση και τις εισπράξεις για τον οδικό φωτισμό θα κάνει η «αρχή ηλεκτρισμού». Σε άλλο θέμα αναφέρεται επίσης στο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε την ζωή της η 4χρονη Χαϊρούνισα Τσιαπούρ.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Το όνομα αυτού επανάσταση» αναφέρεται επίσης στα χθεσινά επεισόδια και τις διαδηλώσεις, γράφοντας πως οι συλληφθέντες είναι 23, ενώ πολλοί ήταν οι τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Αλλού γράφει ότι την μέρα που η κατεχόμενη Λευκωσία ζούσε αυτές τις μεγάλες διαδηλώσεις, ο Ιρσέν Κιουτσιούκ λάμβανε επιταγή 100.000 ΤΛ (43.500 ευρώ περίπου) για την «ιδιωτικοποίηση» του παράνομου αεροδρομίου Ερτζιάν. Γράφει επίσης ότι ο «πρωθυπουργός» χαρακτήρισε τρομοκρατία την εκδήλωση των εργαζομένων και δήλωσε πως η «αστυνομία» έκανε το καθήκον της.

Keywords
διαδηλωσεις, απεργια, κεε, βουλη, κυπρος, νέα, τελη κυκλοφοριας, εφημεριδες, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, κυπρος εκλογες, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αυτοκινητο, θεμα, κεε, φωτογραφιες, αγωγη, γεγονοτα, γινει, γραφεια, ευρω, εφημεριδα, ζωη, υποθεση, κομμα, κτιριο, λευκωσια, ματια, μηνες, ομαδα, ονομα, οχηματα, πρωι, επεισοδια, η εφημεριδα, μπροστα, νοσοκομειο
Τυχαία Θέματα