Επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

08:02 3/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι την επίσκεψή τους σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ξεκινούν πενθήμερη επίσχεση εργασίας.

Η ένωση, με βάση εξώδικο που έχει ήδη αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ, καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επίσχεση από Δευτέρα 3/9/12 έως και Παρασκευή 7/9/12 ως προς την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων έναντι του ΕΟΠΥΥ.

Οι

γιατροί του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι ο Οργανισμός οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών τους επόμενους μήνες. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει πως «είχε προειδοποιήσει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ήταν θνησιγενής και για αυτό «είχαμε καλέσει όλους τους ιατρούς μέλη μας να μην συμβληθούν».

Στο χορό των κινητοποιήσεων απειλούν να μπουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι προειδοποίησαν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

Από την πλευρά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ήδη διακόψει από το Σάββατο την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα