«Έπιασε» κορυφή με καρδιά πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2011 ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 77-72 του ΑΓΟΡ, στο «Μελίνα Μερκούρη».

Σε συνδυασμό με το ρεπό που είχε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, οι πρωταθλητές Ευρώπης τον «έπιασαν» στην κορυφή της βαθμολογίας και θα αλλάξουν χρόνο από την πρώτη θέση! Καθοριστικός για να αποδράσει η ομάδα του από μια

δύσκολη έδρα, όπως αυτή του Ρεθύμνου, αποδείχθηκε ο Μάικ Μπατίστ, έχοντας 22 πόντους με ένα καθοριστικό καλάθι στο φινάλε, συν 8 ριμπάουντ. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ικανοποίησε, αλλά στηριζόμενο στον Αμερικανό, καθώς και τους Ρομέιν Σάτο, Κώστα Καϊμακόγλου και Δημήτρη Διαμαντίδη, έφτασε στην κατάκτηση ροζ φύλλου. Σημαντικές λύσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο έδωσαν οι Ίαν Βουγιούκας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νικ Καλάθης, ενώ στα θετικά για τους πρωταθλητές Ευρώπης περνάει και η επιστροφή του Κώστα Τσαρτσαρή στο παρκέ, για πρώτη φορά ύστερα από έναν και πλέον μήνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «μουδιασμένα» στην πρώτη περίοδο και έδωσε το δικαίωμα στους νεοφώτιστους να προηγηθούν στο φινάλε του δεκαλέπτου με +3 20-17. Ο Ντιόντε Κρίστμας ήταν εξαιρετικός για το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, αφού με επτά πόντους οδήγησε επιθετικά τους γηπεδούχους απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Μάικ Μπατίστ και ο Ρομέιν Σάτο, από την άλλη, αποτελέσαν το δίδυμο που έβγαλε τη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ σε αυτό το διάστημα για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε πολλά παράπονα από την απόδοση των παικτών του, αφού οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, διατήρησαν το προβάδισμα και στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου (25-22). Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα πάνω στους Κρίστμας, Λάτοβιτς και Ράιτ, αλλά και από την πίεση των γηπεδούχων, οι οποίοι άνοιξαν την ψαλίδα στο σκορ (31-24).

Περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα