Επαφές του Ισραήλ στις ΗΠΑ για την Παλαιστίνη

11:01 3/5/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σε επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους «ελπίζει» η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι.


Οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει από το Σεπτέμβριο του 2010. «Ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να επαναληφθούν, είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ, των Παλαιστινίων, της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Νωρίτερα

είχε συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό της Τζον Κέρι, για τον οποίο τόνισε ότι «έχει ιδιαίτερα εμπλακεί στο θέμα αυτό, είναι πολύ αποφασισμένος».

Η συνάντησή της με τον Κέρι, λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη τη Δευτέρα αντιπροσωπείας του Αραβικού Συνδέσμου στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Κέρι εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση την Τρίτη που οι αραβικές χώρες δήλωσαν ότι είναι «έτοιμες να δεχτούν τα σύνορα του 1967 με προσαρμογές που θα προκύψουν από την αμοιβαία συμφωνία για ανταλλαγές εδαφών».

Ο Κέρι και η Λίβνι συζήτησαν για «όλα τα θέματα πολιτικής και ασφάλειας που αντιμετωπίζει το Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Πάτρικ Βέντρελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα