Ένταση στη Βουλή για πλειστηριασμούς και Πολυτεχνείο

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης με θέμα τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης υπήρξε η αφορμή για να «ανάψει» η συζήτηση στη Βουλή.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Π. Λαφαζάνη να επισημαίνει ότι στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί 4 υπουργικές τροπολογίες που «είναι άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου»

και κατήγγειλε την κυβέρνηση «το παν σε αυτή τη χώρα είναι η εκτελεστική εξουσία, η σύμπηξη τρόικας και κυβέρνησης».

«Επιχειρείτε λεηλασία στην οικονομία και την κοινωνία που την αποπροσανατολίζετε σε ακροδεξιές κατευθύνσεις», υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «είστε κυβέρνηση αυταρχισμού που καταπατά το Σύνταγμα και λεηλατεί την οικονομία και την κοινωνία. Θέλετε να καλύψετε με αυτές τις αστυνομικές παρεμβάσεις τον άλλο «άθλο», την άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών.

Αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να ενημερώσει τη Βουλή και έκανε λόγο για «πελώρια ερωτήματα για την πρωτοφανή αστυνομική επιχείρηση».»Και στο παρελθόν με απαράδεκτο τρόπο εισέβαλε αστυνομία, αλλά είχαν προηγηθεί επεισόδια. Τώρα δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν έγκριση από τις πρυτανικές αρχές; Απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα. Κάνετε λάθος, αν νομίζετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε την κοινωνία σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, για να φέρετε νέο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Στον Π. Λαφαζάνη απάντησε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη, η οποία επεσήμανε ότι «είναι υποχρέωση της Αστυνομίας όταν έχει τέτοιες πληροφορίες να προχωρά σε επιχειρήσεις». Για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας η Σ. Βούλτεψη είπε ότι «οι θέσεις όλων έχουν καταστεί σαφέστατες» και ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και όχι με τροπολογίες. «Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης», είπε.

Ωστόσο με την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο της ΝΔ διαφώνησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος που άφησε αιχμές για τους υπουργούς της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα