Ένοχος κρίθηκε μοντέλο για τη δολοφονία του εραστή του

Δικαιοσύνη για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα πάθους, που έχει συγκλονίσει την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης, αποδόθηκε με την καταδίκη του πρώην μοντέλου Ρενάτο Σίμπρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του εραστή του.


Το έγκλημα πάθους συνέβη σε δωμάτιο του ξενοδοχείου «Intercontinental», όταν ο 65χρονος δημοσιογράφος Κάρλος Κάστρο ανακοίνωσε στον 23χρονο εραστή του ότι η σχέση τους τέλειωσε. Ο Σίμπρα έγινε έξαλλος. Αρχικά πέταξε στον 65χρονο την οθόνη ενός υπολογιστή, στη συνέχεια του επιτέθηκε με ρόπαλο, ενώ χρησιμοποίησε τιρμπουσόν, με το οποίο προκάλεσε σοβαρά τραύματα στα γεννητικά όργανα του άτυχου άντρα. Το βάναυσα χτυπημένο και ακρωτηριασμένο πτώμα του δημοσιογράφου βρέθηκε στις 7 Ιανουαρίου στο δωμάτιό του, ενώ ο εραστής του συνελήφθη μία ημέρα αργότερα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του δράστη δέχτηκαν πράγματι ότι ο 23χρονος ευθύνεται για τον φόνο, ωστόσο υποστήριξαν πως δεν πρέπει να πάει στη φυλακή, επικαλούμενοι ψυχοπάθειά του. Οπως είπαν, ο πελάτης τους πίστευε πως δολοφονώντας τον Κάστρο έφερνε εις πέρας θεόσταλτη αποστολή απάλειψης της ομοφυλοφιλίας από τον κόσμο.

Η εισαγγελέας όχι μόνον δεν πείστηκε, αλλά κατάφερε, όπως αποδείχτηκε, να πείσει τους ενόρκους πως ο κατηγορούμενος έδρασε από οργή για το επικείμενο τέλος της σχέσης. Μπορεί να έβρισκε αηδιαστική την επαφή του με τον 65χρονο, ωστόσο έμενε μαζί του για να εξασφαλίζει δώρα και επαγγελματικά συμβόλαια. «Ηταν θυμός. Ηθελε να ταπεινώσει το θύμα» σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. Η αγόρευσή της έπεισε απόλυτα τους ενόρκους, που χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες διαβούλευση για να καταλήξουν στην ετυμηγορία «ένοχος» για τον κατηγορούμενο, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί ψυχοπάθειας.

Η ελάχιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον δολοφόνο είναι δεκαπεντταετής κάθειρξη. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα είναι πιο βαριά, δεδομένου του γεγονότος ότι ο δράστης, αφού σκότωσε το θύμα, του ακρωτηρίασε τους όρχεις, έκανε μπάνιο, πήρε 1.600 δολάρια από το πορτοφόλι του Κάστρο και έφυγε αφήνοντας την καρτέλα «μην ενοχλείτε» στην πόρτα του δωματίου, ώστε να έχει χρόνο να απομακρυνθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα