'Ελληνας πρέσβης: «Νοιώθω την Κύπρο κομμάτι του εαυτού μου»

«H σχέση Ελλάδος - Κύπρου ανεξάρτητα από οικονομικές ή τραπεζικές κρίσεις έχει βάση, συνέπεια, ρίζες και μοναδικό στόχο να αντικρουστούν οι μηχανορραφίες και πιέσεις των ξένων, για δικά τους συμφέροντα, εις βάρος του Ελληνισμού», τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδος στη Λευκωσία Βασίλης Παπαϊωάννου.

Μιλώντας σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμή του ο κλάδος συνταξιούχων δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ο Έλληνας πρέσβης επεσήμανε ότι «νιώθει την Κύπρο

κομμάτι του εαυτού» και πρόσθεσε: «οι αγώνες είναι κοινοί και οι δεσμοί Ελλάδος - Κύπρου ανεξάρτητα από σχόλια και παρεμβολές είναι άρρηκτοι».

Σε προσφώνησή του ο πρόεδρος του κλάδου συνταξιούχων δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Φάνος Κωνσταντινίδης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, τονίζοντας ότι ο κυπριακός λαός εκτιμά τον κ. Παπαϊωάννου ως «έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε μια δεύτερη Ελλάδα και αγωνίζεται για την καλύτερη εκπροσώπηση της μητέρας πατρίδας, μοναδικού στηρίγματος του κυπριακού ελληνισμού, για αντιμετώπιση των δολίων σχεδίων των ξένων εναντίων των πανελλήνων».

Στο γεύμα, στο οποίο επικράτησε φιλική ατμόσφαιρα, παρακάθισαν επίσης ο Γραμματέας Β' της πρεσβείας Ευάγγελος Βλιώρας και οι τέως και νυν πρόεδροι της Ένωσης Συντακτών, Ανδρέας Καννάουρος και Αντώνης Μακρίδης.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα