Ελεύθερη πτώση στην παραμεθόριο της ελληνικής Δημοκρατίας

Διευθυντής του e-Volos.gr

ΠΟΙΟΣ να το φανταζόταν οτί εδώ... στη χώρα των Αρχαίων δοξασμένων προγόνων, στη χώρα των αμερικανικών κλώνων, καταπώς λέει και ο στιχουργός, θα φτάναμε σε αυτό το κατάντημα.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ για αμερικανικούς κλώνους κάνεις λόγο. Γιατί απορείς; Και θα σας απαντήσω πως οι Έλληνες (μακριά από εμένα η πατριδοκαπηλία κι ας είναι της μοδός) ακόμα και όταν βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, απ' τον κάθε Αμερικανό, Εγγλέζο και Οθωμανό, πάντα και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια, έβρισκαν την άκρη.

Είναι η ράτσα μας, αν θέλετε, τέτοια, που ακόμη και στην χειρότερη

θέση να βρισκόμαστε, θα βρούμε τον τρόπο, την πατέντα, το πρόσχημα βρε αδερφέ και τελικώς θα τα καταφέρουμε.

ΚΑΝΕΙΣ μας όμως, ούτε καν οι κρατούντες με νύχια και με δόντια την εξουσία, δεν φανταζόταν ότι θα φτάναμε στο σημείο της τόσο ξεδιάντροπης υποταγής, έστω κι αν πιστέψουμε ότι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους και αιτίες, που στο τέλος θα μας βγάλουν από το εν λόγω κατασκευασμένο και συνάμα επιβεβλημένο οικονομικό, πρωτίστως όμως πολιτικό αδιέξοδο.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μονάχα η αποθέσμιση που τολμάει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, θυσιάζοντας ακόμα και τα ίδια του τα οχήματα, τα κόμματά του δηλαδή, ούτε η προσπάθεια ποδηγέτησης ακόμα και της Δικαιοσύνης, μιας και την εκτελεστική εξουσία την είχαν από καιρό μαγαρίσει..., αυτό που εντυπωσίαζει περισσότερο απ' όλα είναι η ξεδιάντροπη αποθέσμιση της Αρχής της Δημοκρατίας, δηλαδή του Κοινοβουλευτισμού.

ΕΝΑΣ κοινοβουλευτισμός και οι εκπρόσωποί του ή αν θέλετε καλύτερα οι εκπρόσωποί μας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, οι οποίοι κινούνται στα όρια, οι οποίοι κινούνται στην παραμεθόριο της ελληνικής Δημοκρατίας και μάλιστα υπηρετώντας την στην χώρα που -ανάθεμα- την γέννησε.

ΠΩΣ αλλιώς εξάλλου θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πρόσφατη παραδοχή του υπουργού Χρυσοχοΐδη;

ΑΚΟΜΑ κι αν πιστέψουμε ότι η δήλωσή του, ότι δηλαδή δεν διάβασε το μνημόνιο, παρά το γεγονός ότι και συνταγματικώς όφειλε, πρωτίστως όμως ηθικώς, απέναντι σε αυτούς τους πολίτες που τον έστειλαν και πάλι στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ακόμα λοιπόν κι αν πιστέψουμε ότι ακολούθησε την γνωστή Φρυντμανική επικοινωνιακή πολιτική του ΣΟΚ, όπως άλλοτε και ο κ. Πάγκαλος με ατάκες του τύπου "Μαζί τα φάγαμε", ακόμα και σε αυτή την περίπτωση..., αξίζει να διερωτηθούμε:

ΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΔΙΚΟ ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Α.Π.Θ. Χρυσόγονος, όταν λέει πως το Σύνταγμα "έχει καταστεί κουρέλι, για να μην πω ανύπαρκτο" και πως "ο λαός στην πραγματικότητα είναι γυμνός από το ένδυμα της κυριαρχίας, με το οποίο υποτίθεται ότι τον περιβάλλει το Σύνταγμα"...;

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΑΔΙΚΟ, αν θεωρήσουμε ότι το πολιτικό σύστημα κινείται στην παραμεθόριο της ελληνικής Δημοκρατίας και πολλές φορές την ξεπερνάει κιόλας, μην διστάζοντας μάλιστα να το διατυμπανίσει σε όλους τους τόνους, ώστε αρχικά να ΣΟΚάρει και έπειτα να τρομοκρατήσει, ναι, να τρομοκρατήσει τους πολίτες αυτού του τόπου;

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ των ημερών, η πλειοψηφία των Μέσων

Keywords
Τυχαία Θέματα