Εκλογές 2015: Ισχυροποίηση του ΚΚΕ ζήτησε από το Ηράκλειο η Αλέκα Παπαρήγα

Έντονη κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με κάλεσμα για δυνάμωμα του ΚΚΕ περιλάμβανε η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα από…

Η επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος τόνισε ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία σε δηλώσεις και συνθήματα της ΝΔ

και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς από κοινού διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει σεβασμός στις συμφωνίες και πως δεν πρέπει να ανησυχεί η Ευρώπη. «Υπάρχουν κάποια συνθήματα και των δύο κομμάτων ότι "εμείς θα σεβαστούμε τις συμφωνίες" και ότι "εμείς οι άλλοι διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η Ευρώπη". Οι αριστεροί, οι προοδευτικοί, οι ριζοσπάστες μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνουν και οι δυο διαβεβαιώσεις», σημείωσε με νόημα η κ. Παπαρήγα διερωτώμενη: «Η πείρα του ΚΚΕ είναι μεγάλη στις συνθήκες του καπιταλισμού, ότι μπορείς ακόμα και στις χειρότερες συνθήκες να αντισταθείς. Λογικά από το 2012 και μετά δεν θα έπρεπε να έχει αναπτυχθεί το κίνημα; Μέχρι το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποιες προσπάθειες, ημιτελής, μισές, έκανε κάτι…Μετά, εμπρός για τη κάλπη. Έτσι καταλαβαίνει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή…».

Απευθυνόμενη σε αγρότες και κτηνοτρόφους, η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ, δήλωσε πως είτε υπάρξει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα βιώσουν μια νέα μείωση της τάξεως του 45% στις ενισχύσεις, όπως προβλέπει η νέα ΚΑΠ, θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρο ποσοστού 13% από το πρώτο ευρώ ενώ προέβλεψε ότι οι συντάξεις θα παραμείνουν σε εξευτελιστικά επίπεδα. «Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικό να οργανώσει την πάλη του λαού, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται με την ΚΑΠ και τη φορολογία και να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες, ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε», είπε η κ. Παπαρήγα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην «Αστόρια» πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ηράκλειο.

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα