Έκλεισε το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην Κύπρο

Έκλεισε το επικαιροποιημένο μνημόνιο κατά την πρωινή συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της Τρόικας που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Πριν τη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της Τρόικας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε συνάντηση τεχνοκρατών των δύο πλευρών κατά την οποία συζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις

επί του μνημονίου.

Όπως δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ, η δεύτερη αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου "ολοκληρώθηκε με επιτυχία" και αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας σχετικό ανακοινωθέν της Τρόικας.

Ανέφερε επίσης ότι πλέον το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα αποσταλεί για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στο Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και στο Γιούρογκρουπ.

Πρόσθεσε ότι ανάλογα με τις διαδικασίες έγκρισης που ακολουθούν κάποιες χώρες μέλη της Ευρωζώνης, το επικαιροποιημένο μνημόνιο της Κύπρου θα εγκριθεί και από εθνικά κοινοβούλια κρατών μελών.

Keywords
Τυχαία Θέματα