Έκλεισε εργοστάσιο της FIAT στη Σικελία

Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και την αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρία FIAT, έκλεισε προχθές το βράδυ μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής της, αυτή του Τέρμινι Ιμερέζε που βρίσκεται στη Σικελία.

Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της, Βιτόριο Μαρκιόνε, η βιομηχανία του Τορίνο διέκοψε οριστικά την παραγωγή της στην σικελική αυτή πόλη, μετά από σαράντα ένα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Με την εξέλιξη αυτή, 1600 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας.

Πάντως, μετά την

ολοκλήρωση της τελευταίας τους βάρδιας, οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Τζάνο Ανέλι για τα όσα τους προσέφερε τα 40 χρόνια λειτουργίας, ενώ δε δίστασαν να επιρρίψουν ευθύνες στους κληρονόμους τους, τονίζοντας πως δεν στάθηκαν στο ύψος τους.

Εκτάκτως σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας της Ρώμης σε αναζήτηση λύσεων. Αρχικά η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Ο ιταλός επιχειρηματίας Ντε Ρίζιο, μαζί με κινεζική εταιρία Chery Automobile, φέρονται να είναι διατεθειμένοι να "διαδεχθούν" την Fiat στην παραγωγική αυτή μονάδα, αλλά η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη στην φάση των προφορικών συζητήσεων.

Εκτός από τους χίλιους εξακόσιους εργαζόμενους που προσπαθούν να αποφύγουν την παρατεταμένη ένταξή τους στους καταλόγους των ανέργων --για όσους βρίσκονται κοντά στην σύνταξη θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για την συμπλήρωση των ενσήμων--, με την παύση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας έχασαν την δουλειά τους και άλλοι τριακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι εξωτερικά συνεργαζόμενων εταιριών κι υπεργολάβων.

Η νέα υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, τόνισε ότι «αποφασίσθηκε το κλείσιμο μιας ιστορικής μονάδας του ομίλου, σύμβολο παραγωγικότητας και εθνικής ταυτότητας. Οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, όμως, δεν μπορούν και δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα