Έκκληση Όλι Ρεν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Έκκληση προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα να πιέσουν τους Έλληνες πολιτικούς να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να μην εκτροχιαστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, απηύθυνε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.


«Οι Έλληνες έχουν κάνει πολλά. Αν δεν σημειώνουν πρόοδο, αυτό οφείλεται σε εγχώριους πολιτικούς λόγους. Είναι κρίσιμης σημασίας τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να επικοινωνήσουν με τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα

για να πείσουν τους ηγέτες τους να δεσμευτούν ρητά στο ευρωπαϊκό πακέτο αρωγής», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι μπορεί να αποτύχει το πρόγραμμα και αυτό δεν θα βοηθήσει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα λιτότητας που έχουν ζητηθεί από την Ελλάδα είναι σκληρά, ο Όλι Ρεν ανέφερε πως «θα πρέπει να δώσουμε στους Έλληνες το περιθώριο ελιγμών για να μεταρρυθμίσουν τη χώρα τους».

Τόνισε, ωστόσο, πως είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των δαπανών που έχουν τεθεί.

«Η εμπειρία μας όσον αφορά στις δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο μάς λέει ότι είναι καλύτερα να εφαρμόζονται γρήγορες, σκληρές μεταρρυθμίσεις παρά να χρειαστεί να πληρώσουμε τα λάθη τους παρελθόντος για ένα μεγάλο διάστημα», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα