Εκδηλώσεις στο ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Πρυτάνεων για την διεξαγωγή των «Ημερών του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου».

Έτσι, λοιπόν, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 21:00, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου η παράσταση «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά», που αποτελεί μία πολυφωνική εκδοχή της «Μαρίας Νεφέλης», ενός από τα σημαντικότερα ποιητικά έργα του Ελύτη.

Στις

12:00 το μεσημέρι ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου θα γίνουν οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής, ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη επετειακή Σύγκλητος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με θέμα «Οικονομική κρίση και δημόσιο πανεπιστήμιο.

Σε αυτή θα μετάσχουν ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γιώργος Δουράκης, ο μουσικός Θάνος Μικρούτσικος, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο καθηγητής Φιλοσοφίας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Γεράσιμος Βώκος.

Στη συνέχεια (20.30), θα ακολουθήσει η συναυλία «Μουσική πράξη για 6», με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Αννα Λινάρδου, και τους Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά) και Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο). Η είσοδος στη συναυλία και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα