Έκαναν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα!

Σπείρα παραχαρακτών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.

Την εγκληματική ομάδα αποτελούσαν ένας 47χρονος και ένας 64χρονος, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή ακόμα δυο ατόμων, ενός 74χρονου και ενός 43χρονου.

Η αφορμή για την αποκάλυψη της σπείρας, η οποία «ειδικευόταν» στην προμήθεια και την κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, δόθηκε με τη σύλληψη του 47χρονου,το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, που μαζί με

τον 64χρονο συνεργό του -ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης- προέβησαν σε αγορά προϊόντος από κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, χρησιμοποιώντας πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ.

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, παραχάραξης, πλαστογραφίας, των διακεκριμένων κλοπών και της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και τελωνειακού κώδικα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του 47χρονου, στο κατάστημα που διατηρεί, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της συζύγου του, τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς και στην οικία του 74χρονου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων: ποσό 1.120 ευρώ, 28 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ το καθένα, από τα οποία τα 8 ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό βιβλίου και τα υπόλοιπα 20 κάτω από το πατάκι του συνοδηγού στο αυτοκίνητο της συζύγου του, 126 ταινίες δεσμίδων χαρτονομισμάτων τραπεζών, 5 τραπεζικές κάρτες, η προέλευση των οποίων διερευνάται, 10 μπλοκ επιταγών, τρεις σφραγίδες με επωνυμίες επαγγελματιών, 33 πινακίδες κυκλοφορίας ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης και άλλα ευρήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα