Είναι τόσο απλό...

14:50 5/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Πόσο εύκολο και απλό είναι η πλατεία Συντάγματος να μετατραπεί σε πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ή Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.


Είναι τόσο εύκολο όταν υπάρχει τόση οργή και απελπισία στους νέους κυρίως και μπορεί να γίνει τόσο εύκολο όπως έγινε και στην Τουρκία.

Όλα ξεκίνησαν πριν μία εβδομάδα από τέσσερις νεαρούς οικολόγους, φίλους μεταξύ τους, που θέλησαν να σταθούν εμπόδιο στο κόψιμο μερικών δέντρων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να χτίσει εκεί ο Ερντογάν ένα τερατούργημα κιτς, που θα θύμιζε την Οθωμανική Αυτοκρατορία,

μαζί με ένα γιγαντιαίο σούπερ-μάρκετ.

Σε λίγη ώρα οι 4 έγιναν 104, μετά 1004 και ύστερα το τζίνι της αγανάκτησης βγήκε από το μπουκάλι.

Τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα του 68% της ανεργίας στους νέους μέχρι 25 ετών; Τι μπορεί να μας ξημερώσει κάποια μέρα στην πλατεία Συντάγματος, όταν αυτό το ηφαίστειο εκραγεί και κάψει τα πάντα με τη λάβα του;

Ένα τίποτα χρειάζεται. Ούτε κόμματα, ούτε ινστρούχτορες, ούτε αγκιτάτορες. Μία παρέα φίλων να μαζευτεί και να εγκατασταθεί εκεί, στην πλατεία. Και τα τόπια θα πάρουν φωτιά.

Είναι όμως ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα που πάει να κάνει το πρώτο βήμα σωτηρίας της. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί, μία δικαιολογημένη έκρηξη των νέων.

Για να προλάβουν τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται ας κάνουν εδώ και τώρα όλοι, από Μέρκελ μέχρι Στουρνάρα, κάτι συγκεκριμένο για να δοθεί δουλειά στους νέους.

Η πλατεία Ταξίμ και η πλατεία Ταχρίρ είναι πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα