Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πελοπόννησο

Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, από τα Εργατικά Κέντρα, τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και χωριστές από το ΠΑΜΕ, κατά των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή.

Στην Καλαμάτα,

το πρωί απεργοί απέκλεισαν την είσοδο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και αγρότες της ΠΑΣΥ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στην Αγροτική Τράπεζα.

Στη Μεγαλόπολη, η απεργία των εργαζομένων στο ενεργειακό κέντρο έβγαλε εκτός λειτουργίας τη μία μονάδα παραγωγής λιγνίτη.

Στην Τρίπολη, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ, αύριο το μεσημέρι ξεκινούν με λεωφορεία από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ, μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού, κατευθύνθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, όπου πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από εργοστάσιο, προκειμένου να αποτρέψει απόλυση εργαζομένου. Στελέχη του ΠΑΜΕ, μετά από συνάντηση που είχαν με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, ανακοίνωσαν στους συγκεντρωθέντες πως βρέθηκε η χρυσή τομή και δεν θα γίνει καμία απόλυση.

Στο Άργος, το ΠΑΜΕ απέκλεισε την είσοδο του αμαξοστασίου του δήμου εμποδίζοντας την κίνηση απορριμματοφόρων, ενώ, αγρότες της ΠΑΣΥ κατέβηκαν με τα τρακτέρ στην πόλη, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Πέτρου.

ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ έκαναν πορεία παραλύοντας το κέντρο του 'Αργους, ενώ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν κατάληψη του δρόμου μπροστά από το κτίριο, αποκλείοντας για περίπου μία ώρα την πόλη.

Στην Κόρινθο, οδηγοί ταξί από τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Αργολίδα, τον Πύργο και την Πάτρα, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία σημειωτών, στην εθνική οδό από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως τα διόδια Ισθμού, προκαλώντας κυριολεκτικά ασφυξία στον αυτοκινητόδρομο προς Αθήνα και ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών. Αύριο οι αυτοκινητιστές θα ανέβουν στην Αθήνα χωρίς ταξί.

Keywords
Τυχαία Θέματα