Δολιοφθορά στον αξονικό τομογράφο Λήμνου!

Δολιοφθορά τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου της Λήμνου διαπίστωσαν τεχνικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο μηχάνημα, τη Δευτέρα.

Ο αξονικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια εκτός λειτουργίας «λόγω βλάβης» ενώ οι ασθενείς παραπέμπονται σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που λειτουργεί στο νησί. Όπως διαπίστωσαν έκπληκτοι τεχνικοί της προμηθεύτριας εταιρείας που-μετά από εντολή του διοικητή- έκαναν έλεγχο στο μηχάνημα, μαζί με δυο ακτινολόγους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, είχαν γίνει

παρεμβάσεις από ανθρώπινο χέρι στα κυκλώματα του μηχανήματος, προκαλώντας βλάβες, είχαν καταστραφεί πλακέτες και είχαν αποσυναρμολογηθεί και παραμορφωθεί τμήματα του μηχανήματος!

Ο κ. Κατσιφαράκης είναι αποφασισμένος να φέρει το θέμα στη δικαιοσύνη. Ήδη έχει αναθέσει στην υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Καίτη Τσούνη να διεξάγει ΕΔΕ ενώ ο ίδιος θα ενημερώσει για το θέμα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προκειμένου να ριχθεί άπλετος φως στην υπόθεση. Ο ίδιος μιλώντας στο «LR» είπε ότι θεωρεί πως «συμφέρονται βρίσκονται πίσω από το γεγονός αυτό» ενώ τονίζει επίσης ότι υπάρχουν ευθύνες «είτε λόγω ολιγωρίας είτε γιατί σκόπιμα κάποιοι είχαν συμμετοχή στην δολιοφθορά που έγινε στον αξονικό τομογράφο».

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες, όταν το ιδιωτικό κέντρο όπου παραπέμπονται οι ασθενείς για εξετάσεις , ενημέρωσε με έγγραφό του τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ότι λόγω συσσωρεμένων οφειλών (50.000 ευρώ) θα διακόψει τη συνεργασία. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ζήτησε τότε να ενημερωθεί για πιο λόγο δεν λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια ο αξονικός τομογράφος στη Λήμνο. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι παρουσίασε «βλάβη» χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι ακριβώς συνέβη. Μετά από σχετικό αίτημά του, η προμηθεύτρια εταιρεία προσφέρθηκε δωρεάν να στείλει τεχνικούς στη Λήμνο για να ελέγξουν το μηχάνημα. Ο κ. Κατσιφαράκης ζήτησε και δυο ακτινολόγους του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης να πάνε για τον ίδιο λόγο στη Λήμνο.

Οι τεχνικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την κατάσταση του μηχανήματος. Σε έκθεση μάλιστα που υπέγραψαν και παρέδωσαν στο Διοικητή του Νοσοκομείου, μαζί με τους δυο ακτινολόγους, κάνουν λόγο για «πιθανή δολιοφθορά του συστήματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που είχε γίνει συντήρηση στον αξονικό τομογράφο ήταν τον Ιούνιο του 2009 και τότε το μηχάνημα λειτουργούσε. Από τότε δεν έγινε άλλη συντήρηση και ο αξονικός παρέμεινε εκτός λειτουργίας. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποκαλύψουμε τους υπεύθυνους για το γεγονός αυτό και θα φροντίσουμε ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Κατσιφαράκης.

Πηγή: lesvosreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα