Δώδεκα βουλευτές γράφουν στον Λουκά Παπαδήμο

H πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, έχει προκαλέσει
σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο καθημερινά αυξάνεται.

Του Δημήτρη Καρύδη,

βουλευτή Α’ Πειραιώς ΠΑΣΟΚ

H πρωτοφανής οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, έχει προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού το οποίο καθημερινά αυξάνεται.

Μαζί με άλλους έντεκα συναδέλφους πήραμε μια απόφαση. Γράψαμε μια επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο,

με την οποία ζητούμε να αναλάβει σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις ώστε να επιδειχθεί κοινωνική αλληλεγγύη.

Υπογράφουμε εκτός του υποφαινομένου, οι εξής: Χρύσα Αράπογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιάννης Βλατής, Αθανάσιος Γικόνογλου, Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Δημήτρης Παπουτσής, Όλγα Ρεντάρη και Παύλος Στασινός.

Ο λόγος

Πολλοί θα ρωτήσουν γιατί γράψαμε την επιστολή.

Η απάντηση είναι απλή. Είμαστε δώδεκα βουλευτές που βγαίνουμε στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σπίτια των πολιτών. Αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της κοινωνίας.

Η ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, εξαπλώνονται ολοένα και περισσότερο σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πάνω από 20-25% έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2010 οι συμπολίτες μας που προστρέχουν σε συσσίτια και είναι άστεγοι.

Η ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα θύματα της κρίσης είναι πρώτα απ’ όλα τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Έχουμε εκατοντάδες παραδείγματα μικρών παιδιών που υποσιτίζονται. Που δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.

Ενήλικες, που λόγω του ότι έχασαν την δουλειά τους ή έκλεισαν τα μαγαζιά τους, έχουν μείνει χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα συσσίτια ή να μένουν άστεγοι, δημιουργώντας μια γενιά νεόπτωχων.

Συνταξιούχους οι οποίοι μετά την μείωση των συντάξεών τους, αδυνατούν να αγοράσουν αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα ή χρόνια πάσχοντες και ΑΜΕΑ που κυριολεκτικά απειλείται η ζωή τους λόγω της ανέχειας.

Πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, που είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, απλά και μόνο με ακραίες και ισοπεδωτικές καταγγελίες. Επιλέγουν όχι την αντιμετώπιση ή τον περιορισμό τους, αλλά την εμπλοκή τους στην πολιτική διαμάχη.

Τι πιστεύουμε

Μια προοδευτική πολιτική πρόταση οφείλει να απαντά καθημερινά στα προβλήματα, δημιουργώντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα εκείνων των συμπολιτών μας που φθάνουν στα όρια της ακραίας φτώχειας.

Η περιθωριοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός πρέπει να αφυπνίσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Να ξαναφέρει στο προσκήνιο την Ενότητα του έθνους, την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη.

Το Κεντρικό Κράτος, οι Περιφέρειες, οι Δήμοι, η Εκκλησία, οι Κοινωνικές Οργανώσεις, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις, ο Ιδιωτικός Τομέας, τα Κινήματα Εθελοντισμού,

Keywords
Τυχαία Θέματα