Διπλασιασμός των αιτήσεων για μια θέση σε παιδικούς σταθμούς

Αγωνία σε χιλιάδες οικογένειες προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες για μία θέση στους δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν επιδοθεί οι επιτελείς του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για διπλασιασμό της ζήτησης τη φετινή χρονιά.

Πέρσι επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα περισσότερα από 60.000 παιδιά, ωστόσο με δεδομένη τη μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων και την ανεργία που πλήττει την ελληνική κοινωνία, τη φετινή χρονιά οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120.000.

Το

κόστος του διπλασιασμού της ζήτησης αποτελεί αυτή τη στιγμή σημαντικό πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εξασφαλιστεί μόλις 150 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις περσινές ανάγκες. Το επιπλέον κεφάλαιο που απαιτείται, γίνονται προσπάθειες να καλυφθεί από κονδύλια που λιμνάζουν για άλλους σκοπούς και για το λόγο αυτό, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει καταθέσει πρόταση για την εξεύρεση των υπόλοιπων 50 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται, μέσω της ρήτρας ευελιξίας. Το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών χρηματοδοτείται και τη φετινή χρονιά από το ΕΣΠΑ, έπειτα από ανακατανομή των πόρων.

Η κυβέρνηση πάντως, εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει το πλαφόν εισοδήματος στα 30.000 ευρώ, προκειμένου να ευνοηθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα