Διαπραγματεύσεις εν μέσω βομβαρδισμών στη Χομς

Για 22η ημέρα συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στην πόλη Χομς της Συρίας, ενώ επαναλήφθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, το συριακό καθεστώς και την αντιπολίτευση, για την απομάκρυνση των τραυματιών από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στη Χομς για την απομάκρυνση όσων αυτών που χρειάζονται επειγόντως ιατρική φροντίδα», δήλωσε ο Σάλεχ Νταμπακέχ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής

του Ερυθρού Σταυρού στη Δαμασκό.

Χθες, η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κατάφεραν να μεταφέρουν επτά τραυματίες και 20 γυναίκες και παιδιά με προβλήματα υγείας στο νοσοκομείο αλ Αμίν, δυο χιλιόμετρα από τη συνοικία Μπαμπα Αμρ.

Δυτική διπλωματική πηγή στη Δαμασκό επιβεβαίωσε σήμερα τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την απομάκρυνση των τραυματισμένων δημοσιογράφων και των νεκρών συναδέλφων τους.

Στο μεταξύ ένας άμαχος σκοτώθηκε στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, την οποία άρχισε να βομβαρδίζει ξανά ο στρατός νωρίς το πρωί. Σποραδικές εκρήξεις ακούγονταν και σε άλλες συνοικίες της πόλης που τελεί υπό πολιορκία.

Ταυτόχρονα σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στον τακτικό συριακό στρατό και σε λιποτάκτες που προσπαθούν να εισέλθουν στην περιοχή Ιζάζ, στη βόρεια επαρχία Αλέπι.

Χθες, Παρασκευή, τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, κυρίως άμαχοι, εκ των οποίων 22 στη Μπάμπα Αμρ, ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα σε ένδειξη υποστήριξης προς τη συνοικία αυτή που βομβαρδίζεται ανηλεώς, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα