Διαμαρτυρία έξω από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια πραγματοποίησαν το μεσημέρι περίπου 30 δημοσιογράφοι από την ΠΓΔΜ.

Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας και

ζήτησαν από την ελληνική διπλωματική αρχή στα Σκόπια να δώσει εξηγήσεις και να γνωστοποιήσει τους λόγους που απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα στη δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ντνέβνικ» Ιβάνας Κόστοφσκα.

Σημειώνεται ότι το όλο θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σε προ ημερών ανακοίνωση του, εξέφρασε την έκπληξη του για την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα της δημοσιογράφου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει εκφράσει την «ενόχληση» της Ελλάδας για τις διαστάσεις που έλαβε στην ΠΓΔΜ το θέμα απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα σε δημοσιογράφο εφημερίδας των Σκοπίων.

Για το θέμα αυτό, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος και της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι είχαν τηλεφωνική συνομιλία πριν από μερικές ημέρες και για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το θέμα θεωρήθηκε «λήξαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα