Διαδηλώσεις και τραυματίες για τη νέα διώρυγα στη Νικαράγουα

Περισσότεροι από 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη διάνοιξη διώρυγας που θα συνδέει…

Ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας, Άμιντα Γκρανέρα, δήλωσε ότι 15 αστυνομικοί και έξι διαδηλωτές τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων. Ωστόσο, οι διοργανωτές της διαδήλωσης υποστήριξαν ότι συνολικά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Ο Γκρενέρα δήλωσε ότι

αφότου διαλύθηκε η διαδήλωση, συμμετέχοντες σε αυτή χρησιμοποίησαν όπλα, μαχαίρια, πέτρες και ξύλα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Οι διοργανωτές από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι η διαδήλωση κύλησε ειρηνικά.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ελ Τούλε. Κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ, η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση των περίπου 300 διαμαρτυρόμενων που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Τριάντα τρεις διαδηλωτές συνελήφθησαν από τις αρχές, δήλωσε ο Γκρενέρα, καθώς -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας- απείλησαν ότι θα βάλουν φωτιά σε μία νταλίκα που μετέφερε ένα τόνο καύσιμου υλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα