Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να χαρίζεις χαρά στα παιδιά!

Είναι από αυτές τις φορές που φεύγεις από κάπου με ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας και ικανοποίησης! Κάπως έτσι ένιωσα κι εγώ, επιστρέφοντας στο σπίτι μου μετά την περιήγησή μου στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Χατζηκυριάκειου!

Το ραντεβού μας με τα παιδιά και τον PastryChefτων ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη είχε οριστεί γύρω στις 11 το πρωί στον υπαίθριο χώρο του ιδρύματος, λίγο έξω από το παζάρι!

Εκεί, στρώσαμε όλα μας τα υλικά με πολύ φροντίδα! Ζυμάρι, ταψιά, γάντια και ειδικά χάρτινα καπελάκια για να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας!

Γυρίστε το χρόνο πίσω

και θυμηθείτε πόση χαρά κάνατε κάθε φορά που η μαμά σας έδινε ζύμη για να πλάσετε με τα χέρια σας κουλουράκια! Μέσα σε τόσο σύντομο χρόνο και κάνοντας μία τόσο απλή διαδικασία για μας τους μεγάλους, πολλά παιδάκια ενθουσιάστηκαν με τις δικές του δημιουργίες που μάλιστα έψησαν και έφαγαν το ίδιο απόγευμα!

Γλυκά, γλυκά, πολλά γλυκά για μικρούς και μεγάλους! Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και φυσικά λαχταριστά ατομικά mille feuille!

Ένα από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα παζάρια, που έχω επισκεφτεί ποτέ ήταν αυτό του Χατζηκυριάκειου! Διαπίστωσα πως οι εθελόντριες έκαναν εξαιρετική δουλειά ώστε να μαζευτούν χρήματα που θα μπορέσουν να καλύψουν κάποιες ανάγκες των παιδιών που ζουν στο ίδρυμα. Άλλες κυρίες έπλεξαν σκουφάκια και γάντια, άλλες έφτιαξαν μικρές κατασκευές και χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάποιες άλλες γυναίκες προσέφεραν δικά τους, προσωπικά αντικείμενα ή ρούχα σε καλή κατάσταση προκειμένου να αγοραστούν από τους επισκέπτες…

Ό,τι κι αν πω για όλους αυτούς τους ανθρώπους – αφανείς ήρωες που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά για όλα αυτά τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη, που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν και να μεγαλώσουν μέσα σε μία στοργική οικογένεια, είναι λίγο.

Πριν κλείσω το σημερινό μου post, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά, τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη που αποδέχτηκαν να πραγματοποιήσουν από κοινού με το www.mothersblog.gr αυτή την ενέργεια που χάρισε πολλά χαμόγελα, αλλά και την ελπίδα ότι μέσα σε τόσο δύσκολους καιρούς, υπάρχει ελπίδα να γίνουμε όλοι καλύτεροι!

Καλή σας μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ.

Επίσης μπορείτε να με βρείτε στο φυσικό μου περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα