Δεν βλέπουν αυτοδυναμία και θέλουν συνεργασία

Τι σκέφτονται οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, ποιος ο ρόλος Βενιζέλου και το σενάριο για παραμονή Παπαδήμου στο Μαξίμου.

Την σταθερότητα που θα ακολουθήσει στην πολιτική ζωή της χώρας μετά τις εκλογές προσπαθούν από τώρα να «χτίσουν» τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

εν μέσω των παρασκηνιακών πιέσεων από τους ευρωπαίους ηγέτες.

Η αγωνία της Ευρώπης πλέον επικεντρώνεται στην κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ελλάδα μετά τις εθνικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες και συμφωνημένες (προς το παρόν…) να διεξαχθούν την άνοιξη.

Έτσι τα κορυφαία στελέχη της κεντρώας παράταξης ποντάρουν πολλά στην ομαλότητα μετά τις εκλογές, η οποία λίγα θα άλλαζε από την υπάρχουσα κατάσταση.

Έτσι, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και πολλοί άλλοι αναγνωρίζουν πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο, αν όχι βέβαιο, την επομένη των εκλογών ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα κληθούν να συμφωνήσουν στην κυβέρνηση συνεργασίας στο γραφείο του προέδρου τη Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, σε αυτή την περίπτωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται να αρνηθεί την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ενώ ανάλογα με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί αν ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς – πάντα στην περίπτωση που τελικά δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται ο Λουκάς Παπαδήμος να παραμείνει ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Βενιζέλος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα θέλει να συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο και θα εκφράσει την επιθυμία, όπως λένε οι πληροφορίες του newsbomb, να μείνει απλά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να οργανώσει το κόμμα και να το απαλλάξει από τα… ακριβά και ξενόφερτα βαρίδια του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να προετοιμάσει το κόμμα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Άλλωστε οι επόμενες εκλογές, μετά από αυτές της άνοιξης, δεν θα αργήσουν πολύ.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν καλά πως η μεγάλη μάχη για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μακράς πνοής θα δοθεί στις μεθεπόμενες εκλογές και ήδη στους σχεδιασμούς τους βρίσκεται και εκείνη η αναμέτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα