Δεν πείθει κανέναν ο Βενιζέλος

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η χώρα επισήμανε μπαίνει ευτυχώς σε μία νέα φάση και σταθεροποιείται εν μέσω πολλών δυσκολιών. «Το 2013 ιδίως το πρώτο εξάμηνο είναι η φάση της στροφής προς

την έξοδο από οικονομική κρίση. Στόχος η σταδιακή επάνοδος στην αυτοδυναμία. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να αλλάξουμε πρώτιστος το εσωτερικό κλίμα» και συμπλήρωσε πως διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις αυτές. Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλής νευρικότητας και η στρατηγική όπως τόνισε της εφόδου της αποσταθεροποίησης της χώρας επανέρχεται μετά την αποτυχία της στις εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν έμεινε τίποτα άλλο τώρα. Αλλά το ρεσάλτο με επιλεγμένο στόχο Το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να διαλυθεί για να πετύχει το ρεσάλτο. Και γιατί το ΠΑΣΟΚ στάθηκε όρθιο στις εκλογές του Ιουνίου. Επειδή πρέπει να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στοχοποιηθεί ο πρόεδρος. Ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση. Το έχουν πει κατά επανάληψη ο κ. Παππάς και ο κ. Στρατούλης . Έτσι εξηγείται το μένος εναντίον μου, ως ανθρώπου ταυτισμένου με την προσπάθεια της εθνικής ανάταξης».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει τη λίστα μοχλό μίας πολιτικής σκευωρίας, ότι προσπάθησαν να προκαλέσουν σύγχυση και επιχείρησαν να αποδώσουν ποινική ευθύνη στο πρόσωπό του.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης, ότι δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του, όπως δεν τον ενημέρωσε και εκείνον ο προκάτοχός του για τη λίστα Λαγκάρντ, διότι το θέμα ανήκει στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε πολλές φορές υπονοούμενα για τον χειρισμό της υπόθεσης σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη, ενώ άφησε υπονοούμενα και για τον Κ. Βαξεβάνη, σχετικά με το πως έλαβε στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ «ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφος – εκδότης». «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία;».

Το σημείο της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και σαν συνέπεια είχε την παρέμβαση του Π. Καμμένου αλλά και σχόλιο από τον Αλέξη Τσίπρα που τον διαδέχτηκε στο βήμα της Βουλής, ήταν η παραδοχή του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι κρατάει μέχρι και σήμερα στο προσωπικό του αρχείο στοιχεία και φακέλους που αφορούν ακόμα και τα αμυντικά σχέδια της χώρας από τον καιρό που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας….

Keywords
Τυχαία Θέματα