Δεν κάνει πίσω ο Μπράνσον στην «κατάκτηση» του διαστήματος

Καμία διάθεση να εγκαταλείψει το σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις, δεν έχει ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, Ρίτσαρντ…

Ο Μπράνσον, ο οποίος θα επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, χαρακτήρισε το δυστύχημα «συντριπτική απώλεια», η οποία όμως δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.

«Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του», ανέφερε στον ιστότοπό του ο Βρετανός επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στον τόπο της συντριβής το Σάββατο, προσθέτοντας:

«Το διάστημα είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί».

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει», δήλωσε από την πλευρά του στο BBC ο Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος έχει αγοράσει εισιτήριο για μια διαστημική πτήση της Virgin Galactic. «Όταν σκεφτείς τις πτήσεις πριν από 100 χρόνια, γίνονταν δυστυχήματα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ, αλλά και ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για ένα διαστημικό ταξίδι.

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε μάλιστα πως έχει συγκεντρώσει συνολικά προκαταβολές 50 εκατ. στερλινών από περίπου 700 ανθρώπους που ελπίζουν να πετάξουν στο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα