Δεν αποδεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του Θ.Σερίφη

Με βούλευμά του το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου απέρριψε την προσφυγή του Θωμά Σερίφη κατά της υπαγωγής του σε λίστα που συνέταξε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (Μονάδα Β') με την οποία δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία, ακόμη και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ύψους 200 ευρώ, που ελάμβανε.

Οι αρεοπαγίτες με το υπ΄ αριθμ. 406/2012 βούλευμά τους έκριναν

ότι η καταχώριση του ονόματος του Θωμά Σερίφη στην επίμαχη λίστα είναι δικαιολογημένη και σύμφωνη με τις επιταγές του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες η υπαγωγή του στη λίστα έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, καθώς αναφέρεται στην καταδίκη του, στην ένταξη και παραμονή του στην 17Ν (1989-1994), ενώ δέχεται ότι για τον προσδιορισμό ενός προσώπου ως σχετιζόμενου με την τρομοκρατία αρκεί η ύπαρξη έλλογων (λογικών) υπονοιών, ενδείξεων ή πιθανολόγησης που στηρίζεται σε πληροφορίες της Αρχή τις οποίες θεωρεί ακριβείς.

Εξάλλου, αναφέρουν οι δικαστές, πλέον των άλλων, η Αρχή έχει αποδεσμεύσει μερικώς τον τραπεζικό λογαριασμό του Θωμά Σερίφη.

Στην προσφυγή του ο Θωμάς Σερίφης υποστήριζε ότι η υπαγωγή του στην λίστα είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και (ΕΣΔΑ). Υπογράμμιζε ακόμη ότι η υπαγωγή του στη λίστα είναι αναιτιολόγητη, αφού έχει εκτίσει την ποινή των 8 ετών που του έχει επιβληθεί για συμμετοχή του σε ενέργειες της 17Ν και έχει αποφυλακιστεί από το 2007 με βούλευμα έχοντας ολοκληρώσει και το στάδιο αναστολής, ενώ έχουν παρέλθει 20 χρόνια από την επίμαχη περίοδο των πράξεων που του καταλογίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα