«Δεν άλλαξε» η στάση του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ

Το ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει τη θέση του όσον αφορά στην ενδεχόμενη ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δήλωσε η βοηθός του γενικού γραμματέα, Άντερς Φο Ράσμουσεν, για τη Δημόσια Διπλωματία, Στεφανί Μπαμπστ.

Η αξιωματούχος δήλωσε πως το ΝΑΤΟ εμμένει στη θέση που διαμορφώθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, στο Βουκουρέστι.

«Η

θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Παραμένουμε στην απόφαση του Βουκουρεστίου. Θα θέλαμε να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και ακολούθως να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης της ΠΓΔΜ. Το ΝΑΤΟ θέλει να διευθετηθεί το ζήτημα» δήλωσε η κ. Μπαμπστ, η οποία ανέφερε επίσης ότι η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει πρόοδο, ειδικά όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν η ΠΓΔΜ θα συμπεριληφθεί ή όχι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

«Η ημερήσια διάταξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η πολιτική διεύρυνσης του ΝΑΤΟ παραμένει ψηλά στην ατζέντα της Συμμαχίας, αλλά αυτό δεν θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Αυτό που σίγουρα θα συζητηθεί είναι η στρατηγική για τη διαδικασία μετάβασης στο Αφγανιστάν, αναμένοντας τη συμβολή των Σκοπίων, καθώς η χώρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποστολή ISAF» ανέφερε.

Η κ. Μπαμπστ πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια και συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας της ΠΓΔΜ, Φάτμιρ Μπεσίμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα