Δείτε σε ποια χώρα οι μισοί βουλευτές δεν πληρώνουν φόρους

Σχεδόν οι μισοί Πακιστανοί βουλευτές δήλωσαν ότι δεν πληρώνουν φόρους, όπως δείχνει έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, τα πορίσματα της οποίας μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια του ΔΝΤ και άλλων και τη βοήθεια που χορηγείται για την στήριξη της αδύναμης οικονομίας της χώρας.


Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κύρια προϋπόθεση του προγράμματος δανειοδότησης 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ το οποίο αποσκοπεί στην σταθεροποίηση

της συμμαχικής αυτής χώρας των ΗΠΑ με τους 180 εκατομμύρια κατοίκους.

Μεγάλοι δωρητές, όπως η Βρετανία, η οποία έχει δεσμευτεί για την χορήγηση άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην πακιστανική παιδεία, εξετάζουν τη διακοπή της βοήθειας αν δεν πληρώσουν φόρο περισσότεροι πλούσιοι Πακιστανοί.

Η έκθεση αυτή, η οποία κατονομάζει και υπουργούς μεταξύ των νομοθετών που δεν πληρώνουν φόρο, καταρτίστηκε από το Κέντρο για την Διερεύνηση της Υποβολής Στοιχείων στο Πακιστάν, μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα.

Αυτή στηρίζει τα πορίσματα της έκθεσής της σε έγγραφα της Εκλογικής Επιτροπής, η οποία δημοσιεύει τις δηλώσεις οικονομικών στοιχείων των πολιτικών υποψηφίων και τις δηλώσεις τους στην εφορία.

Ο Τάρικ Αζίμ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, δήλωσε ότι οι φορολογικές αρχές και η Εκλογική Επιτροπή χρησιμοποιούν διαφορετικά έντυπα για την συλλογή των φορολογικών στοιχείων. Αυτό, όπως σημείωσε, μπορεί να εξηγήσει τις ασυμφωνίες.

Εξάλλου στην ερώτηση γιατί κάποιοι βουλευτές εμφανίζονται να μην έχουν πληρώσει ποτέ φόρους, ο Αζίμ απάντησε: "Δεν ξέρω".

Εκπρόσωποι άλλων πολιτικών κομμάτων δήλωσαν ότι δεν είχαν διαβάσει την έκθεση και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να σχολιάσουν σχετικά. Κανένας από τους πολιτικούς που κατονομάζονται στην έκθεση ως φοροφυγάδες δεν δέχθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή.



Keywords
Τυχαία Θέματα