Δείτε ποιες περιοχές πλήττονται από την κακοκαιρία

09:38 7/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια, και βαθμιαία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικά ισχυρά φαινόμενα, ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρεια Ελλάδας, ενώ λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και οι βροχές

θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με εξαίρεση τη Θράκη, από 7 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα και στη Θράκη, από 9 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, ενισχυόμενοι τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις ενισχυόμενοι βαθμιαία τοπικά σε θυελλώδεις και πιθανόν στα νοτιότερα πελάγη πολύ θυελλώδεις.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι που πιθανότατα πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές, καθώς και περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και πιθανόν παροδικές καταιγίδες, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις ενίσχυσης στα ανοικτά μετά το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα