«Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι» - Έρχεται στις 13 Δεκεμβρίου

Σήμερα, 13 Δεκεμβρίου ο Μπίλμπο Μπάγκινς επιστρέφει και πάλι στους κινηματογράφους, στο νέο έπος του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον με την πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς: ''Χόμπιτ - Ένα αναπάντεχο ταξίδι''.

Η ταινία αποτελεί το πρώτο μέρος μιας κινηματογραφικής τριλογίας που μεταφέρει το γνωστό αριστούργημα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν ''Χόμπιτ''.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει στη Μέση

Γη και τον φανταστικό κόσμο του Τόλκιν.

Η δράση της πρώτης ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", την μεγάλη εμπορική επιτυχία, που κέρδισε εκτός από την αγάπη του κοινού και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την "Επιστροφή του Βασιλιά".

Λάτρης της υψηλής τεχνολογίας, ο Τζάκσον έκανε τα γυρίσματα των ταινιών σε 3D, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι ταινίες "Χόμπιτ" ακολουθούν το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ.

Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς συναντάμε τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο. Ο Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι συμπληρώνουν το καστ, στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων, Θορ και Θρέιν, αντίστοιχα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πίτερ Τζάκσον

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ελάιτζα Γουντ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Τόμας, Μάικ Μιζράχι

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζάκσον, η τριλογία γυρίστηκε σε 3D και θα διανεμηθεί σε 2D, σε 3D και στο καινούργιο format των 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα στούντιο Stone Street, στο Γουέλινγκτον και σε τοποθεσίες της Νέας Ζηλανδίας.

Η προβολή της πρώτης ταινίας "Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι” θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 13 Δεκεμβρίου του 2012, της δεύτερης “The Hobbit: The Desolation of Smaug,” στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 και της τρίτης “The Hobbit: There and Back Again” στις 18 Ιουλίου του 2014.

Το ομώνυμο βιβλίο, στο οποίο βασίζονται οι τρεις ταινίες, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα