Χλωρακιώτης: Δεν θα διώξουμε τους μισούς υπαλλήλους

Δεν πρόκειται να μείνουν εκτός εργασίας οι μισοί υπάλληλοι του Συνεργατισμού, σε περίπτωση κατά την οποία μειωθεί ο αριθμός των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, τόνισε κατηγορηματικά ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Χλωρακιώτης, επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης,

το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με την ευρωπαϊκή οδηγία, ο Συνεργατισμός προχώρησε σε πολλές συγχωνεύσεις πιστωτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος.

Είπε επίσης, ότι σήμερα λειτουργούν 96 Συνεργατικά Ιδρύματα και στόχος είναι να μειωθούν πολύ περισσότερο. Ο αριθμός που είχαμε στοχοθετήσει, είπε, δεν διαφέρει από αυτόν που ακούγεται ότι μας επιβάλλει η Τρόικα, δηλαδή 30 - 35.

Για μας, είπε ο κ. Χλωρακιώτης, ο αριθμός δεν παίζει ρόλο. Αυτό που μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε, είναι να υπάρχει ένας Συνεργατισμός μιας ταχύτητας, με αναβάθμισή της, καθώς και η ποιότητα και η ευρωστία των ιδρυμάτων που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις.

Είπε ακόμα, ότι εάν επιβάλλεται να γίνει κάποια μείωση προσωπικού, αυτό θα γίνει ανώδυνα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς να προκληθεί κοινωνική αναταραχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα