Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Βαρύ το σκηνικό και του καιρού, το οποίο συμπλέει και με το γενικότερο κλίμα μελαγχολίας.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία του καιρού για σήμερα Κυριακή.

Από τη κακοκαιρία που πλήττει εδώ και αρκετές ημέρες τη χώρα, εξακολουθούν και υπάρχουν έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ παραμένουν αποκλεισμένα χωριά σε Ιωάννινα

και Τρίκαλα.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο αναμένονται για σήμερα, Κυριακή.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βαθμιαία στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Η ΕΜΥ προβλέπει για την Αττική, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδα κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από -3 ως 6 βαθμούς, 0 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 ως 15 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο αναμένονται ισχυροί νοτίων διευθύνσεων ενώ τοπικά ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις θα πνέουν στο Ιόνιο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Ροδόπη
Λόγω αυξημένης στάθμης νερού και παγετού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των κάτωθι ποταμών: Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φυλίρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (μεταξύ Παλλαδίου – Ιάσμου).

Φλώρινα:
Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ.

Καστοριά:
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.
Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 40ο έως 50ο χλμ.

Αχαϊα:
Επ. Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, (θέση Πύργος), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
Διαδημοτική Οδός Περιστέρας - Ακράτας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

Ακαρνανία:
Επ. Ο. Καλλιθέας – Προυσού.

Ηλεία:
Επ. Ο. Τριπόλεως - Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους.
Επ. Ο. Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στο 16ο χλμ., λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους.

Τρίκαλα:
Ε.Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από 35ο έως 55ο χλμ.

Καρδίτσα:
Επ. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από το 19ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Ανατολικής Αργιθέας, από το 35ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος).
Επ. Ο. Μπελοκομύτης – Φράγματος Πλαστήρα.

Μαγνησία:
Επ.

Keywords
Τυχαία Θέματα