Χ. Β. Ρομπάι: Επιτακτική ανάγκη να πάρουμε τα μέτρα που πρέπει

«Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής και να συμφωνήσουμε σε μία ευρύτερη προσέγγιση, με στόχο να ενδυναμώσουμε την οικονομική ενοποίηση» τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στην πρόσκλησή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο Ρομπάι, στις 8 Δεκεμβρίου θα γίνει ένα ανεπίσημο δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι τελευταίες

εξελίξεις στις χρηματαγορές, καθώς και η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Η συζήτηση θα γίνει στη βάση της έκθεσης συμπερασμάτων που συνέταξε ο πρόεδρος της ΕΕ, μετά από συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο ανεπίσημο δείπνο θα παραστεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Την επόμενη μέρα, θα γίνει μια συζήτηση για την οικονομική πολιτική που μπορεί να βγάλει την Ευρώπη από την κρίση.

«Τους τελευταίους μήνες, πήραμε σημαντικές αποφάσεις για να ενδυναμώσουμε την οικονομική διακυβέρνηση, για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και για να διασφαλίσουμε ασφαλή, σίγουρη και βιώσιμη πορεία. Τώρα, ήρθε η ώρα να τις εφαρμόσουμε πλήρως. Αυτό είναι που θα πρέπει να δείξουμε στο κείμενο συμπερασμάτων μας», αναφέρει ο Ρομπάι.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προς το τέλος της Συνόδου θα συζητήσουν και για το ζήτημα ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις και για την κατάσταση στο Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα