«Μπάτμαν» εναντίον ΕΛ.ΑΣ.

Στη Δικαιοσύνη... στέλνει την ΕΛΑΣ ο πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Γεώργιος Μπατατούδης, γνωστός και ως «Μπάτμαν», επειδή τα αρμόδια όργανα της αρνούνται να του εκδώσουν διαβατήριο.

Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Γ. Μπατατούδηςζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η άρνηση της ΕΛΑΣ να του εκδώσει διαβατήριο, με το αιτιολογικό ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσής του (δικάσιμος

9 Μαΐου 2012) κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση 2,5 δισ. δραχμών (7.336.757,1 ευρώ) σε βάρος των μετόχων της Intersat-Interavtive.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γ. Μπατατούδη η άρνηση αυτή της ΕΛΑΣ είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος, καθώς πριν την απόρριψη του αιτήματός του για έκδοση διαβατηρίου δεν κλήθηκε να εκθέσει τις απόψεις του.Παράλληλα, τονίζει ότι η αρνητική απόφαση της ΕΛΑΣ δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη όπως απαιτεί η νομοθεσία (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) και ότι η ΕΛΑΣ «κατά κακή ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου απέρριψε την αίτηση χορήγησης διαβατηρίου λόγω της εκκρεμούς δίκης του.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν ακόμη εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση (816/24.3.2009), ο «Μπάτμαν» είχε διαφύγει στο εξωτερικό αλλά συνελήφθη-βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης- στο Ελληνικό Προξενείο της Λιβύης όταν προσήλθε για να βγάλει διαβατήριο.

Με νεότερη δε απόφαση του ίδιου δικαστηρίου (2631/2011), όπως αναφέρει ο Γ. Μπατατούδης, έγινε άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα), καθώς κρίθηκε ότι οι περιοριστικοί όροι θα του επιφέρουν υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη στον ίδιο και την οικογένειά του. Κι αυτό διότι οι εταιρείες του οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Λιβύη και το Κουβέιτ και απασχολούν πολλούς έλληνες, κινδυνεύουν με πλήρη κατάρρευση και οικονομική καταστροφή, καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί για να επιμεληθεί των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα