Μπαράζ κινητοποιήσεων από Δευτέρα στην Παιδεία

-Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν οι καθηγητές
-Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι δάσκαλοι
-Κλειστά ακόμα και Πανεπιστήμια
-Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα και στη Θεσσαλονίκη

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσουν οι καθηγητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η απόφαση ελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου, έπειτα από πολύωρη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.

Με τις ψήφους 72 ΕΛΜΕ, σε σύνολο 85, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητα τους οι καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ είχαν ταχθεί υπέρ της απεργίας τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, λόγω της διαθεσιμότητας εκατοντάδων συναδέλφων τους στον κλάδο.

Παράλληλα, 48ωρη απεργία για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Απεργούν και οι δάσκαλοι

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι μετά την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση των τοπικών ενώσεων των δασκάλων με το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ θα προχωρήσει επίσης σε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 11:00 έως 14:00, προκειμένου οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ, από κοινού με την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ, και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).

Στις 19 του μηνός θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Συγκλήτου αναστέλλεται από την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και για όλη την εβδομάδα η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ένδειξη στήριξης των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σε ψήφισμά της, η Σύγκλητος εκφράζει την εντονότατη ανησυχία της για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ, η οποία, εκτός από την ανθρώπινη διάσταση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει, θα οδηγήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), όπως αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πενθήμερη απεργία, που κάλεσε για την προσεχή εβδομάδα, η πανελλήνια ομοσπονδία τους, ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι συνάδελφοί τους στο ΑΤΕΙΘ, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα έκκληση Αρβανιτόπουλου για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά

Η ΑΔΕΔΥ στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας για τη διαθεσιμότητα (Φώτο)

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Αρβανιτόπουλος: Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα διαλόγου

Keywords
Τυχαία Θέματα