Αστυνομικοί: Συγνώμη που δεν συλλαμβάνουμε πολιτικούς

Περίπου 5.000 Ισπανοί αστυνομικοί διαδήλωσαν στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.

Οι αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για το "πάγωμα" των μισθών και συντάξεων καθώς και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων.

Αστυνομικοί ταξίδεψαν από όλη την Ισπανία για να λάβουν μέρος στη διαδήλωση που οργανώθηκε από το μεγαλύτερο συνδικάτο των ένστολων.

Οι διαδηλωτές

με σφυρίχτρες, φωνάζοντας συνθήματα κατά της λιτότητας πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο της πόλης στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Πολίτες συγχωρέστε μας για τη μη σύλληψη εκείνων που πραγματικά είναι υπεύθυνοι για την κρίση: Των τραπεζιτών και των πολιτικών» έγραφε ένα πανό.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει επιβάλει σκληρές περικοπές δαπανών με στόχο την εξοικονόμηση 150 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2014. Η πολιτική αυτή αντιμετωπίστηκε με οργή ​​και διαμαρτυρίες από εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς πολίτες.

Τα μέτρα λιτότητας είναι σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο διάσωσης έως 100 δισ. ευρώ από την ΕΕ προς τις τράπεζες της χώρας.

«Το πρόβλημα είναι ότι παίρνουν από μας για να δώσουν σε άλλους, όπως τις τράπεζες», δήλωσε στο Associated Press ένας 33χρονος αστυνομικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα