Α.Σαμαράς: Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα

«Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα», ξεκαθάρισε - «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω», είπε για την συγκυβέρνηση από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Οι Έλληνες ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα ξέρουν τι θα διαλέξουν. Κάηκαν πολλές φορές από τα παχιά λόγια», τόνισε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και καλώντας όλους να βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» της μάχης.

«Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα Σε αυτό τον αγώνα

δεν υπάρχουν μετόπισθεν. Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα», είπε απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο. «Με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε, Μας συναρπάζει η Ελλάδα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτούμενος, αφού προηγουμένως είχε ορίσει ως τέσσερις προτεραιότητες:

• Η χώρα να κυβερνηθεί από την πρώτη στιγμή

• Η κοινωνική συνοχή να αποκατασταθεί από την πρώτη ημέρα

• Η ανάκαμψη να αρχίσει το ταχύτερο.

• Η χώρα να μπει στο δρόμο της νέας μεταπολίτευσης το ταχύτερο

Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα

«Ποτέ αντιπολίτευση δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια παράτασης του βίου της μεταβατικής τόνισε πως «σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα», κόβοντας κάθε περί του αντιθέτου φημολογία.

Ο κος Σαμαράς, υπερασπίστηκε τις πολιτικές του επιλογές. «Κάναμε το σωστό όταν καταψηφίσαμε το πρώτο Μνημόνιο» είπε, αφού όπως τόνισε οι αγωνιώδεις, καθημερινές προειδοποιήσεις του βγήκαν σωστές.

«Όταν φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού, τι έπρεπε να κάνω; Να την αφήσω την Ελλάδα να πέσει για να βγω εγώ δικαιωμένος;», διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας τη στάση του να υπερψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. «Έχεις ανθρώπους που τότε ψήφισαν, να καταψηφίζουν και κουνούν το δάκτυλο», είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος, για μια ακόμη φορά, πως η ΝΔ ψήφισε και πράγματα με τα οποία διαφωνεί.

Συγκυβέρνηση; Ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Ο κος Σαμαράς, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό και σημείωσε πως «αλλάξαμε και αλλάζουμε με τη δική μας την προσπάθεια κάθε μέρα, την εικόνα μας στο εξωτερικό».

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης…Δεν επιδιώκουμε κανενός τύπου συγκυβέρνηση, διότι θέλω κάποιος να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια, όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα…», ξεκαθάρισε.

«Δεν θα μπορέσω να αλλάξω τα πάντα όταν θα πρέπει να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη…Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και δεν μπορούν να αλλάξουν όσα πρέπει να αλλάξουν και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο εξωτερικό ισχυρός…Δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να σωθεί η χώρα και για να το πετύχω θέλω τα χέρια λυμένα. Η αυτοδυναμία δεν είναι απαραίτητη για τη

Keywords
Τυχαία Θέματα