Αρωγός στην ανάπτυξη της χώρας η φαρμακευτική βιομηχανία

18:04 4/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η πολιτεία μελετά νέα αναπτυξιακή νομοθεσία για τον κλάδο, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων στην εκδήλωση των Βραβείων Γαληνού

Προνομιακό συνεργάτη και σύμμαχο της Πολιτείας, στην προσπάθεια η χώρα να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης, αποτελεί η φαρμακευτική βιομηχανία.
Τη δήλωση αυτή, έκανε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Ευσταθόπουλος, στο χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση απονομής των βραβείων Prix Gallien που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, το περασμένο Σάββατο.

Από

την πλευρά του ΕΟΦ, ο πρόεδρος καθ. Γιάννης Τούντας, προανήγγειλε την θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου για τις κλινικές μελέτες, καθώς και την άμεση θεσμική αναμόρφωση του ΕΟΦ, με την συγκέντρωση στον Οργανισμό όλων των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το φάρμακο.

Σημειώνουμε ότι τα Prix Galien, αποτελούν παγκόσμιο θεσμό βράβευσης της φαρμακευτικής καινοτομίας και θεωρούνται εφάμιλλα των βραβείων Νόμπελ.
Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και τη στήριξη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα