Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, διευρύνοντας την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η ομάδα των G20 απέρριψε τις εκκλήσεις της ευρωζώνης για αύξηση των πόρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι αξιωματούχοι της G20 επισήμαναν προς τους πολιτικούς ηγέτες της ευρωζώνης να παράσχουν περισσότερη χρηματοπιστωτική βοήθεια προτού οι ίδιοι σκεφτούν να τους βοηθήσουν, θέτοντας το βάρος της ευθύνης στη Γερμανία, τη χώρα με την μεγαλύτερη συνεισφορά ήδη στις εθνικές

διασώσεις.

Η Γερμανία πήγε στις συναντήσεις στο Μεξικό των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών, ζητώντας από τις χώρες της G20 να βρουν περισσότερα κεφάλαια για το ΔΝΤ που θα μπορούσαν να διοχετευθούν στην ευρωζώνη.

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως θέλει την αύξηση της ισχύος του Οργανισμού κατά 500 δισ. δολάρια, προκειμένου να μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω σοκ για την παγκόσμια οικονομία.

Η μετοχή της HSBC υποχωρεί περί το 1%, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του έτους διαμορφώθηκαν στα 16,8 δισ. δολάρια, αντίστοιχα περίπου με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 16,5 δισ. δολάρια.

Η Maersk υποχώρησε 3,2%, καθώς η εταιρεία ναυπήγησης κατέγραψε πτώση 43% στα κέρδη του 2011, τα οποία διαμορφώθηκαν στις 15,2 δισ. νορβηγικές κορόνες (2,7 δισ. δολάρια), αφού η μείωση των μεταφορών οδήγησε την μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, σε απώλειες. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 14,8 δισ. κορόνες.

Η μετοχή της Deutsche Lufthansa σημειώνει πτώση 2,1%, ενώ και η Carnical Plc υποχωρεί 1,1%.

Η μετοχή της Air-France KLM Group καταγράφει απώλειες 2,5%, καθώς το πετρέλαιο διαμορφώνεται σε υψηλό εννέα μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα