Αποκλεισμένος ο Βόλος - Παραδομένη η Μαγνησία στο χιονιά

Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού στην Μαγνησία, σύμφωνα με το νέο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γεγονός…

Οι συνοικίες αρκετών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ακόμα και μέσα στο πολεδομικό συγκρότημα του Βόλου, παραμένουν αποκλεισμένες και απροσπέλαστες, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οπότε και εντάθηκαν τα καιρικά φαινόμενα.

Το απόγευμα μάλιστα της Τετάρτης (31/12) από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε η διακοπή

της κυκλοφορίας λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού στις:

Ε.Ο. Βόλου - Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) από 36ο έως 67ο χλμ.
Ε.Ο. Βολού-Φαρσαλών, από 26ο έως 40ο χλμ.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι σε όλο το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, πλην των νησιών των Β. Σποράδων, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων.

Με το χιονιά να επελαύνει και την κατάσταση να έχει ξεπεράσει τις δυνάμεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, αφού νωρίτερα ζήτησε τη συνδρομή του Στρατού, με τις δυνάμεις του οποίου σε ανοιχτή γραμμή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη,
νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης με ανακοίνωσή του απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των συνεργείων.

Καθόλη την διάρκεια της ημέρας της Παραμονής η Μαγνησία παρέμεινε μεταφορικά αποκλεισμένη, αφού τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια του Βόλου και των Β. Σποράδων, με τους ανέμους να φθάνουν στα 8 - 9 μποφόρ, ενώ Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ, παρέμειναν καθηλωμένα και στους κεντρικούς άξονες της πόλης δεν κινήθηκαν παρά δέκα περίπου ΤΑΞΙ για λόγους έκτακτης ανάγκης και αυτά με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπως και τα ελάχιστα Ι.Χ. που κατάφεραν να βγουν στους δρόμους.

Ίδιο σκηνικό και σε όλη την υπόλοιπη Μαγνησία, με το χιόνι να ξεπερνάει το 1 μέτρο, ενώ στην κορυφή του Πηλίου φτάνει τα 2 μέτρα.

Ο Αντιδήμαρχος Βόλου Δημήτρης Καντόλας, μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M.", δήλωσε πως "Οι καιρικές συνθήκες που βιώνει ο Βόλος και πολίτες του είναι πρωτοφανείς. Κάποτε έκλεινε ο Βόλος με 15 πόντους χιόνι, σήμερα μιλάμε για μισό μέτρο, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζει".

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Βόλου ειδοποιήθηκαν για μεταφορά τεσσάρων ασθενών στο Νοσοκομείο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα τριών ηλικιωμένων και ενός νεφροπαθούς, καθώς ήταν αδύνατο να μετακινηθούν διαφορετικά.

Πηγή: e-volos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα