Απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Κορίνθου

Η μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, ο υπερπληθυσμός του σωφρονιστικού καταστήματος Κορίνθου, αλλά και η εξαίρεσή των υπαλλήλων του Καταστήματος από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, είναι οι λόγοι για τους οποίους οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κράτησης Κορίνθου.

Στη σημερινή συνέλευση τους, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν τις επ' αόριστον 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων

ότι «οι υπάλληλοι του Κ.Κ. Κορίνθου δε θα συναινέσουμε στην περαιτέρω απαξίωση του επαγγέλματός μας, δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι θα εξακολουθήσουμε ενόρκως και ευσυνειδήτως να ανταποκρινόμαστε στα καθήκοντά μας. Εμμένουμε τέλος και διεκδικούμε την αυτονόητη στελέχωση όλων των κενών θέσεων προσωπικού του καταστήματος».

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων (εκτός από την Τετάρτη 25 Απριλίου), ούτε επισκεπτήρια συνηγόρων, ενώ δεν θα γίνονται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα