Απαίτηση Γεωργιάδη για πρόσβαση στα ταμεία πρόνοιας

Αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης προς την τρόικα, για πρόσβαση σε μέρος του ποσού των ταμείων προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων που θα είναι δεσμευμένο στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της Κύπρου, είπε ότι θα απαιτηθεί η πρόσβαση στα ταμεία πρόνοιας για να καταβληθεί το δεσμευμένο ποσό στους εργαζομένους που ανέρχεται στο 30%. Τα ποσοστά αποζημίωσης των εργαζομένων ανέρχονται αρχικά στο 50% και το υπόλοιπο 25% θα εξασφαλισθεί σε βάθος χρόνου στην περίπτωση που το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου είναι 50%, ενώ θα υπάρχει απώλεια του 25% όταν οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στο όριο της αφυπηρετήσεις.

Σημείωσε επίσης ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της πρόνοιας του μνημονίου, η αποζημίωση από το κούρεμα αλλά και η διευκόλυνση στην πρόσβαση στα ταμεία προνοίας. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι συμφωνήθηκε με την τρόικα, ένα μέρος των χρημάτων τα οποία θα λάβει η Κύπρος από το μνημόνιο θα είναι για την αποζημίωση ταμείων που θα υποστούν κούρεμα και τόνισε πως μετά την ολοκλήρωση της εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου, η κυβέρνηση θα ζητήσει εκταμίευση του ποσού από την τρόικα για να διοχετευθούν τα χρήματα στα ταμεία της προνοίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Γεωργιάδης έκανε σαφές ότι δεν τίθεται κανένα θέμα εθνικοποίησης των ταμείων προνοίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα