Ανοιξιάτικες ημέρες με βαρύ χειμώνα...

Τι και αν μπήκε η Άνοιξη ο καιρός συνεχίζει να θυμίζει βαρύ χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες, χιόνια και ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, η κακοκαιρία έχει κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας και έχει αφήσει στο έλεος 37 οικισμούς στα Γρεβενά, τα οποία κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Καρδίτσα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Χιόνια στα γύρω ορεινά της Αττικής

Στην

Αττική αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το πρωί στα νότια και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά του νόμου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τις πρωινές ώρες στα νότια είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορε

Keywords
Τυχαία Θέματα